Heftruck banden

Welke banden zijn het beste voor mijn heftruck?

Als importeur van EP-heftrucks is J&J Lifters op de hoogte van alle ontwikkelingen op het gebied van intern transportmateriaal. Hierdoor kunnen wij onze klanten van de juiste informatie voorzien. Een goed voorbeeld hiervan is het gebruik van de juiste banden. Door het gebruik van de juiste banden zorgt u ervoor dat uw intern transportmateriaal optimaal presteert. Zo heeft u het meeste profijt van het gebruik van heftrucks binnen uw onderneming.

 

Drie soorten banden voor de heftruck

Op vorkheftrucks kunnen drie soorten banden gebruikt worden:

 

    • Luchtbanden Cushionbanden (Vulkolonbanden)
    • Volrubberbanden (SE)
    • Luchtbanden

  

Luchtbanden

Luchtbanden hebben een luchtkamer en bieden de beste schokdemping bij werkzaamheden op oneffen terrein. Door deze luchtkamer beschadigen de heftruck en het product minder. Bovendien treedt er minder warmteaccumulatie in de band op. Dit kent grote voordelen bij het afleggen van grote afstanden met de heftruck.

 

Cushionbanden (Vulkolonbanden)

Deze harde banden zijn smal en op kleine wielen gemonteerd. Hierdoor heeft de heftruck een betere wendbaarheid. Omdat de schokdemping minder goed is, worden ze alleen binnen of op vlak terrein toegepast.

 

Volrubberbanden (SE)

Volrubberbanden, ook wel Super Elastic (SE) genoemd, zijn banden met een goede wendbaarheid gecombineerd met een goede schokdemping. Deze banden kunnen van diverse compounds worden vervaardigd, afhankelijk van de eisen die door de verschillende toepassingen worden gesteld. Een ander groot voordeel van deze banden is dat ze simpelweg niet lek kunnen raken.

 

Wilt u weten welke band het beste bij uw heftruck past? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.