Heftruck batterij

Hoe moet u de heftruck batterij opladen?

Het gebruik van een heftruck brengt vele voordelen met zich mee. Afhankelijk van het type heftruck, dient u rekening te houden met het onderhoud van uw intern transportmateriaal. Een goed voorbeeld hiervan is het correct gebruiken van de batterij van uw heftruck. Door correct gebruik van de batterij, kunt u langer profijt hebben van uw intern transportmateriaal. Wij adviseren onze klanten om het laadproces niet te onderbreken voor kortstondig gebruik van uw elektrische heftruck. Hiermee verlengt u de levensduur van de batterij en kunt u langer ongestoord gebruik maken van de heftruck. Daarnaast is het ook belangrijk goed te kijken naar het soort batterijlader. Door over te schakelen op hoogfrequentie laadtechniek is er veel geld te besparen.

 

Hoogfrequentielader (HF) voor de heftruck batterij

De HF-lader is duurder in aanschaf, maar laadt batterijen sneller en goedkoper op dan een conventionele lader. Daarnaast gaan de batterijen langer mee dankzij de intelligente laadtechniek. HF-laders houden rekening met de laadtoestand en laden efficiënter en nooit meer dan nodig. Hierdoor voorkomt u een snelle slijtage van zowel de lader als de batterij en proviteert u optimaal van uw intern transportmiddel.

 

Conventionele lader

Een conventionele lader is een lader die goedkoop in de aanschaf is. Met zijn simpele techniek voorziet deze lader de batterij van de juiste lading. Echter is de levensduur van zowel de batterij als de lader aanzienlijk lager dan bij een HF-lader en bijpassende batterij. Ook het stroomverbruik van een conventionele lader is verschillend van een HF-lader.

Wilt u meer informatie over de lader en/of het laden van uw heftruckbatterij? Neem dan graag contact met ons op.